vrijdag 17 mei 2013

Operatie #3

Hallo,

Weer een blog getypt vanuit het klinikum, naast mama. Ze slaapt weer even. Papa is ook hier en Bram komt gelukkig straks thuis vanuit Eindhoven en kan dan ook meteen naar mama toe.

De operatie heeft gisteren rond half 11 `s avonds plaatsgevonden. Ze hebben de snede op haar hoofd en de schedel weer open gemaakt. De gliadel wafers hebben ze eruit gehaald daar deze helemaal ontstoken waren en de wond in de hersenen hierdoor ook ging ontsteken. De artsen die vandaag visite liepen (het waren er maar liefst 8!) zeiden echter dat dat voor de werking ervan geen probleem is, ze hebben hun werkzame stoffen namelijk toch al afgegeven aan het weefsel eromheen.
Het stukje bot dat uit haar schedel genomen was om een opening te vormen voor de operatie is weg gehaald en dit hebben ze ook niet meer terug geplaatst. Het lichaam herkent dit namelijk niet meer en ziet dit als ´dood´ weefsel waardoor het telkens een ontsteking zou veroorzaken om dit eruit te krijgen.
Mam heeft nu dus een ´beetje minder schedel´ dan normaal. Dit kan eventueel later wel opgelost worden door een kunststof plaatje erin te zetten, echter dat moet dus opnieuw via een operatie, het kon niet nu meteen tegelijk.

Ze hebben het helemaal schoon gemaakt en opnieuw dicht gemaakt.
Vannacht heeft mama helaas veel pijn gehad, maar de verplegers/verpleegsters ´geloofden´ haar niet en ze moest maar even afwachten.. Iedereen die mama een beetje kent weet dat zij nooit, maar dan ook echt nooit klaagt over pijn. Als mam aangeeft dat ze pijn heeft dan is het ook echt heel erg... Ik vind het heel erg dat ze haar daar niet in geloofd hebben en haar daar niet mee geholpen hebben.. Uiteindelijk heeft ze (na uren) toch een zwaardere pijnstiller gekregen en toen ging het gelukkig snel beter.

Mam heeft ook een soort van katheter in haar rug, hieruit loopt geinfecteerd hersenvocht weg, zodat dat niet in haar hoofd blijft zitten en via de wond naar buiten komt.
Hiervoor moet ze zeker nog 5 tot 7 dagen blijven, dan pas wordt deze katheter eruit gehaald. Ook krijgt ze uiteraard nog antibiotica via het infuus.

Morgen is Bram jarig (hij wordt 21). Hij en mama willen dit gewoon vieren, de vlaai en koffie staat morgen dus klaar. Echter zullen we morgen ook in het ziekenhuis bij mama zijn, dus wellicht is het handig dat degene die op bezoek wil komen voor Bram pas in de avond komt of even belt van tevoren. Dit zodat je niet voor een gesloten deur staat.

Hopelijk komen er nu alleen nog maar goede dingen en kunnen we nu weer positief vooruit en worden we allemaal, gezond en gelukkig, samen heeeeeeeel oud (op papier dan, lichamelijk niet haha). Dankjulliewel weer voor al jullie steun en medeleven!

Liefs,
Sanne (ook namens mama, papa en Bram en uiteraard ook opa en oma)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten